top of page
2015_1920x600px.webp

2015

Tidningsintervjuerna och besöken i TV-soffor ger Mikael chansen att berätta Hugos historia. En historia om att mot alla odds hitta gemenskap och glädje. För Hugo och Mikael hittar den glädjen i att springa tillsammans. Det är också 2015 som Glädjeruset får sitt namn och sin första officiella start. Det är 300 anmälda men är bara en försmak av vad som komma skall. Samtidigt börjar Mikael och Anna, Hugos mamma, föreläsa om livet med Hugo.

2015_720x780px.webp

"I dag var en av de finaste dagarna i mitt liv. Att få se nästan 300 personer på startlinjen till Glädjeruset. Att få se så mycket glädje och glada tillrop från alla deltagare utefter banan."

ANN-SOFIE FORSMARK, RUNNER’S WORLD BLOGG 2015-09-13
2015_520x580px.webp

Glädjeruset ser dagens ljus

Glädjen att springa tillsammans ville Team Nordmark dela med andra. Men Hugo var inte alltid välkommen till lopp med sin specialvagn. Tanken att starta ett lopp där alla fick vara med på sina egna villkor föddes. Med hjälp av några vänner startade Mikael Glädjeruset. Att samtidigt samla in pengar till välgörande ändamål gav loppet dubbel glädje och betydelse.

Glädjeruset blev ett lopp där alla är välkomna som de är, där alla kan delta på sitt sätt och där gemenskap är viktigare än resultat och sluttider.

Team Nordmark får Guldrullen

RBU - Riksförbundet för rörelsehindrade barn och ungdomar delar årligen ut priset Guldrullen för att uppmärksamma den som arbetat för att förbättra villkoren för barn och unga med rörelsenedsättning och deras familjer. Pristagaren ska vara medlem i RBU och kan vara en person, en förening eller en verksamhet inom RBU.

2015 blev årets vinnare Team Nordmark!

 

Motivering: "För att med glädje och imponerande prestationer på och utanför löparbanorna inspirerar och visar att alla kan vara med!".

Team Nordmark fick ta emot priset av RBU:s dåvarande förbundsordförande Agnetha Vikenger. "Vi är otroligt tacksamma och stolta för utmärkelsen!"

20 532

löpare varav 27% kvinnor, ett rekordantal. En nordisk landskamp avgörs också.

Team Nordmark
sprang på 4:29:27

2015_355x355px.webp

Minnen från 2015

bottom of page