top of page
2017_1920x600px.webp

2017

Det blir ett år fullt av lopp, glädje, kärlek och olika mediaframträdanden. Mikael och Hugo är med i allt från poddar till tidningsreportage och även en bok. Och uppskattningen hemma i Täby kröns med att Team Nordmark tilldelas kommunens årliga pris för insatser mot rasism, diskriminering och intolerans.

2017_720x780px.webp

"Jag ville göra något mer än bara springa med Hugo. Jag ville uppmärksamma barn med allvarliga funktionshinder och visa att de här barnen finns."

MIKAEL NORDMARK, TIDNINGEN AIAI 2017-12-07
2017_520x580px.webp

Kärlek och uppskattning på hemmaplan

På nationaldagen fick Mikael och Hugo Täby kommuns årliga pris för insatser mot rasism, diskriminering och intolerans med motiveringen att ”Team Nordmark arbetar för att öka toleransen i samhället för alla oavsett funktionsvariation”. Prissumman på 8 000 kr skänkte vi till RBU - Riksförbundet för rörelsehindrade barn och ungdomar.

Läs reportaget från Tidningen Mitt i

En podd och en bok som berör

Mikael gästade podden ”Kick your mind” där han berättade om Hugo, Team Nordmark och vilka perspektiv detta har givit honom. Han berättar också hur det är att springa ett maraton med Hugo i sin vagn och varför han tillsammans med barndomsvännen Martin startade företaget God Assistans.

Lyssna på podd-avsnittet på Youtube

I mars kommer boken "Du får väl säga som det är".
Den handlar om att vara anhörig och att leva nära någon med en funktionsnedsättning. Mikael och Anna har skrivit ett kapitel i boken.

 

Förutom familjen Nordmark är det andra föräldrars berättelser. Syskon om sin uppväxt och frågor de möter i vardagen. Mor- och farföräldrars oro och stolthet. Mostrar, fastrar, morbröder och andra närståendes tankar och funderingar.


Christina Renlund är redaktör och det bjuds på många fina, starka och gripande berättelser.

Du kan köpa boken här

13 209

löpare. 2 ton pasta serverades dagen före och 600 kilo saltgurka under loppet.

Team Nordmark
sprang på 4:08:34

Minnen från 2017

2017_355x355px.webp

Vad hände sen?

bottom of page