top of page
glädjeruset (2).jpg

Glädjeruset

Loppet där ALLA får 
vara med

“Glädjeruset handlar om att ALLA ska kunna vara med utifrån sina förutsättningar. 
Det kan vara att du tar en långsam promenad eller att någon skjuter på din rullstol. Eller att du har med dig dina assistenter. Eller att du springer.”

MIKAEL NORDMARK

Glädjeruset är en stor folkfest där alla är välkomna. Glädjeruset handlar inte om att springa snabbt eller långt utan om glädje och gemenskap. Loppet finns på flera orter och digital – så alla kan vara med.

Det spelar ingen roll hur du deltar. Spring, gå eller rulla, skratta hela loppet och vinka till vänner. Det finns distanser för att passa alla. 10, 5, eller 2,5 kilometer. För de minsta finns Knatteloppet på 400 meter. Sedan finns Glädjeruset virtuell Mitt bästa där du bestämmer helt över ditt lopp - så alla kan verkligen vara med.

Folkfesten

Glädjeruset är en folkfest och på de fysiska loppen sjuder startområdet av liv. I Täby finns det allt från ansiktsmålning och fiskdamm till fika och foodtrucks. Det virtuella Glädjeruset har en gemenskap på nätet under hashtaggen #glädjeruset på Instagram.

Så utmana dig själv, dina kompisar eller kollegor. Anmäl dig till Glädjeruset idag på vår hemsida.

Glädjeruset 2016

2016 var det 500 personer som deltog i Glädjeruset och tillsammans drog vi in 100 000 kr till RBU.

glädjeruset (3).jpg

Vill du veta mer om Glädjeruset?

Glädjeruset vill uppmärksamma barn och ungdomar med funktionsnedsättning och samtidigt ge dem ett lopp där de är välkomna. Loppet försöker också samla in så mycket pengar som möjligt till Hugos Stiftelse. Stiftelsen arbetar för ett bra och aktivt liv för barn och ungdomar med funktionsnedsättning genom att bland annat dela ut stipendier till idrottsklubbar och andra organisationer med verksamhet för funktionsnedsatta barn och ungdomar. Läs mer och anmäl dig till loppet på hemsidan.

bottom of page